Програм: Штраус, Верди, Гуно

Диригент: Мирослав Иванковић

Сопран: Катарина Симоновић-Ивановић

 

 Мирослав Иванковић - Биографија

 

                Рођен у Шапцу 1979. године где је и завршио средњу музичку школу на теоретском одсеку. Факултетско образовање успешно завршио на Музичкој Академији у Источном Сарајеву (БиХ) такође на теоретском одсеку. Одсек за Оркестарско дириговање уписује 2009. године на ФМУ у Скопљу и са успехом га завршава 2013.

                На последње две године студија теоретског одсека у Сарајеву постављен је за студента демонстратора на два предмета и то на Хармонији са хармонском анализом и предмету Хор. Своје занимање за хорску музику наставља кроз рад са Црквеним хором "Слога", Старе цркве у Сарајеву и као асистент диригента Црквеног хора одсека за црквену музику и појање МА у Источном Сарајеву. По доласку у Ниш остварује трогодишњу сарадњу са ЦПД "Бранко" из Ниша као асистент диригента и корепетитор.

                Као оркестарски диригент остварио је сарадњу са Нишким симфонијским оркестром кроз припрему и реализацију педагошких концерата као и припрему концерата из програма овог оркестра. Самостално се нишкој публици представио кроз организацију и реализацију пројекта "260, Мали јубилеј великог Баха" кроз који је нишкој публици представљено стваралаштво овог композитора преко три његове кантате које нису никад извођене у Нишу.


 

Катарина Симоновић Иванковић - СОПРАН

Рођена је у Нишу где је завршила нижу и средњу музичку школу "Др Војислав Вучковић" (одсек соло певање) у класи проф. Гордане Милошевић. Своје школовање наставља на Музичкој Академији у И. Сарајеву, Република Српска (БиХ), на одсеку за соло певање. Дипломирала је 2003. а магистрирала 2006. на истој Академији у класи проф. Радмиле Бакочевић. Стручно се усавршавала и код еминентних педагога соло певања: Александре Ивановић, Бисерке Цвејић и Оливере Миљаковић. Остварила је многобројне солистичке концерте - реситале у земљи и иностранству од којих треба издвојити солистички концерт 2010. год. у Задужбини Илије М. Коларца у Београду. Наступала је у опери "На уранку" Станислава Биничког, са улогом Станке,  у комичној опери "Телефон" Ђан Карла Менотија са улогом Луси у Београду и Нишу и оперети  "Слепи миш" Јохана Штрауса са улогом Аделе у Народном позоришту у Нишу, концертна сезона 2013./2014. Наступала је као камерни музичар  и као солиста са хоровима. На такмичењима и фестивалима  са хоровима из Сарајева и Ниша имала је наступе у Србији, БиХ, Грчкој, Шведској, Италији, САД, Канади и Русији. Успешно је сарађивала са хором и оркестром ФУ из Ниша, Нишким Симфонијским Оркестром, оркестром Константинус и оркестром  "Цврчанин" из Краљева изводећи вокално-инструментала дела. Сарађивала је са диригентима: Иваном Мировић, Зораном Станисављевићем, Мирославом Иванковићем, Чедомиром Попадићем, Миленом Ињац, Свиленом Симеoн овим, Сузаном Костић и Дејаном Савићем.  Ради на Факултету Уметности у Нишу као доцент на Катедри за соло певање.

 

November 2017
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Joomla templates by Joomlashine