6. фебруар, сала Нишког Симфонијског оркестра, 20ч

Диригент : Тошио Јанагисава (Јапан)

Солиста: Јуки Саито - флаута (Јапан) 

 

Програм:

Менделсон: Увертира Хебриди

Сесил Шаминад: кончертино оп. 107

Ф.Доплер:  Мађарска пастора лна фантазија

 

                Тошио Ианагисава (Toshio Yanagisawa), диригент Рођен 1971. Студирао је дириговање на “Ecole Normal de Musiqe de Paris”. Студирао је оркестарско дириговање под вођством Иутака Садо и Казуши Оно. Године 2002. Био је позван на “Verbier Music Festival” у Швајцарској и студирао код James Levine и Kurt Mazur.

Пошто је заузео друго место у Токију на “Међународном такмичењу за дириговање” 2000., господин Ианагисава је дириговао оркестрима као што су : Оркестар нове Јапанске филхармоније, Јапанска филхрамонија, Симфонијски оркестар Токио, Градска филхармонија Токиа, Јапански Shinsei оркестар, Симфонијски оркестар Гунама, Филхармонија Нагоје, Симфонијски оркестар Кјото, Филхармонија Осаке, Филхармонија Канси у Јапану, Симфонијски оркестар Петрограда, Државни оркестар Ермитаж (Русија), Прашки симфонијски оркестар, Симфонијски оркестар Западне Бохемије, Филхармонија источне Чешке (година 2014.), Сарајевска филхармонија, Национална опера Београд, Симфонијски оркестар РТС, Филхармонија Косова, Македонска национална опера, Симфонијски оркестар албанског радија и телевизије и Опере у Истанбулу.

У јуну 2007. је основао Камерни оркестар Балкана, где је музички директор. У оркестру има неколико народа : срби, албанци, македонци, хрвати итд. Оркестар је имао концерте у Скопљу (2007), Приштину (2008), Митровица, Звечан, Токио (2009), Сарајево, Њујорк (2010), Musikverein у Бечу, Тирана (2011), Београд, Токо (2012).  


 

Јуки Саито (Yuki Saito) флаута, дипломирала на “Toho Gakuen School of Music” , а затим завршила и посдипломске студије. Студирала је у класи професора Soichi Minegishi.

Као члан “Toho Gakuen School of Music”, учествовала је на “Evian Music Festival” у Француској са Ms. Ozawa и M.Rostropovichi. Часове флауте узимала је код професора Christien Larde и Shigenori Kudo у Паризу. Похађала је и мастер курс у Швајцарској где је узимала часове од James Galway. На аудицији нових уметника у Токијском интернационалном  удружењу уметника, освоила је подстицајну награду. Поред наведених курсева, Јуки Саито завршила је и мастер на The Juilliard School.

Јануара 2006. Године Јуки Саито је наступала као солиста заједно са чешким камерним оркесром, у сезони 2005/2006. као део Чешке Филхајмоније. Сој први наступ у Европи имала је у Прагу, у Дворжаковиј дворани, где је изводила Моцартов концерт за флауту и оркестар. Исте године била је награђена најистакнутијом музичком наградом Јапанског Интернационалног савеза уметника.

 

 

Јуки Саито, редовно наступа на рециталима као члан али и солиста разнис музичких ансамбла, као што су : Квартет M.Nostitz, Чешки гудачки трио. Као солиста реномираних оркестра : Берлинска Симфонијета у сали Philharmonie Kammermusik Saal у Берлину, Академски симфонијски оркестар Сан Петерсбург, Сарајевска филхармонија, Албанси национални радио и ТВ симфонијски оркестар, Филхармонија у Софији, Симфонијски оркестар Западне Бохемије, Камерни Балкански оркестар. Са Чешким гудачким квартетом наступала је 2011. године у многим градовима, укључујући и Праг. Током 2013. године имала је солистичке концерте у Лајпцигу и Риму. Јуки Саито је флаутисткиња која активно наступа како у земљи, тако и у иностранству. Као додатак свом концертном учешћу, Јуки Саито је издала и соло албуме под називом “L'Arlésienne” у 2012. и ”Voyage” у 2014. Години. 

November 2017
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Joomla templates by Joomlashine