Програм

 Јохан Штраус - Увертира Циганин барон

 Франц Лехар - Нумера бр.16 из оперете „Ђудита“, Моје усне љубе страсно

Ђакомо Пучини, Арија из опере „Боеми“, Ах, како ти је хладна рука!?

Франц фон Супе - Увертира  Лака коњица

Ђузепе верди - Арија из опере „Травијата“, „Чудно!... Да ли је то он … Увек слободна!“

Ђакомо Пучини - Арија из опере „Турандот“, Без сна

 

Пауза

Јохан Штраус - Увертира Слепи миш

Франц Лехар - Дует Хане и Данила из оперете „Весела удовица“

Јохан Штраус - Брза полка „Муње и громови“ оп. 324

Ф. Сартори - „Збогом“

Јохан Штраус (Отац) - Фантазија „Карневал у Венецији“, оп.126

Ђузепе Верди - Дует Виолете и Алфреда из опере „Травијата“, Винска песма

 

Свилен Симеонов (Бугарска)

 

Међународно познати диригент и професор Свилен Симеонов један је од најистакнутијих диригената Бугарске. Добитник је награде Музичар године са Софија Амадеус оркестром (1999) коју додељује бугарски национални радио, Kristal Lire Avard (2001) са Colegium Musicum оркестром – Банкја и награде Златна лира са софијским Синфониетта оркестром (2007 и 2012) за висока уметничка достигнућа.

Маестро Свилен Симеонов је шеф диригент софијског Синфониетта оркестра и Видинског државног оркестра, музички директор и шеф диригент оркестра Софија Амадеус и гост диригент на Viennese Operetta Stage (Operetten Buhne Vien-Hajnc Helberg 2004-2006), Teatro Lirico d’Europa (од 2001), Штраус фестивал оркестра и балета (од 2007 Euroconcert i Promoconcert), стални гост диригент Dana Festival Orchestra у Yangstown – Охајо, САД (од 2009), стални гост диригент Ulyanovsk State Academic Symphony Orchestra „Gubernatorsky“ – Русија (од 2012).

Дипломирао је на државној академији Панчо Владигеров у Софији, и Академији за музику и плес у Пловдиву на одсеку кларинет и дириговање. Такође је завршио дириговање на Бечкој музичкој академији.

Посвећени педагог, маестро Симеонов је предавао дириговање у Софији, Iangstown школи музике (САД), Сеулу (Кореја), Заливском фестивалу (Италија), Солуну, Козани и Власти (Грчка), Ханоју (Вијетнам). Често је позиван да покрене курсеве и мастер клас предавања на фестивалима широм света.

Свилен Симеонов је цењен од стране штампе и музичких критичара због својих извођења и наступа. Бугарски први музички магазин Музички хоризонти каже: „Осећала се сугестивност диригента, који је успео да усади такву емоцију у жице инструмената, која је навела слушаоце да задрже дах и са њим поделе тај тренутак, …исповест Чајковског (Серенада за гудаче), рад генија, буди најдубља осећања публике, која је изразила своју захвалност бурним аплаузом“.


 

Катарина Симоновић Иванковић - СОПРАН

Рођена је у Нишу где је завршила нижу и средњу музичку школу "Др Војислав Вучковић" (одсек соло певање) у класи проф. Гордане Милошевић. Своје школовање наставља на Музичкој Академији у И. Сарајеву, Република Српска (БиХ), на одсеку за соло певање. Дипломирала је 2003. а магистрирала 2006. на истој Академији у класи проф. Радмиле Бакочевић. Стручно се усавршавала и код еминентних педагога соло певања: Александре Ивановић, Бисерке Цвејић и Оливере Миљаковић. Остварила је многобројне солистичке концерте - реситале у земљи и иностранству од којих треба издвојити солистички концерт 2010. год. у Задужбини Илије М. Коларца у Београду.

Наступала је у опери "На уранку" Станислава Биничког, са улогом Станке, у комичној опери "Телефон" Ђан Карла Менотија са улогом Луси у Београду и Нишу и оперети "Слепи миш" Јохана Штрауса са улогом Аделе у Народном позоришту у Нишу, концертна сезона 2013./2014. Наступала је као камерни музичар и као солиста са хоровима. На такмичењима и фестивалима са хоровима из Сарајева и Ниша имала је наступе у Србији, БиХ, Грчкој, Шведској, Италији, САД, Канади и Русији. Успешно је сарађивала са хором и оркестром ФУ из Ниша, Нишким Симфонијским Оркестром, оркестром Константинус и оркестром "Цврчанин" из Краљева изводећи вокално-инструментала дела. Сарађивала је са диригентима: Иваном Мировић, Зораном Станисављевићем, Мирославом Иванковићем, Чедомиром Попадићем, Миленом Ињац, Свиленом Симеoновим, Сузаном Костић и Дејаном Савићем. Ради на Факултету Уметности у Нишу као доцент на Катедри за соло певање.


 

Саша Арсенков - тенор 

 

мр Саша Арсенков - тенор – рођен у Нишу, дипломирао соло певање у класи ред. проф. Радмиле Бакочевић у Сарајеву, затим постдипломске ( магистарске ) студије соло певања завршава у класи ред. проф. Радмиле Бакочевић на истом факултету. У току студија осваја већи број награда на такмичењима у земљи и иностранству. Потом активно учествује и успешно завршава „master class“ проф. Оливере Миљаковић у Бечу.

Сарађује са Народним позориштем у Сарајеву, чији постаје члан и добија улоге у операма : “Бал под маскама” Г.Верди ; “Хасанагиница”Асим Хорозић ; “Весела удовица” Франц Лехар ; “Реквијем” W.А.Моцарт.

У Нишу по повратку са студија, сарађује са црквеним хором “Бранко” као солиста где се представио публици Италије, Америке ,Канаде, Грчке и Русије.

Као солиста мр Саша Арсенков сарађује са диригентима: Сузаном Костић, Иваном Мировић, Дејаном Савићем, Миленом Ињац и изводи бројна вокално-инструментална делаод којих треба издвојити:„Вокалноa синфонијa“ Димитрија Бужаровског, „Свадба“ И.Стравински, “9. Бетовенова симфонија“ и премијерно извођење оперете „Слепи миш“ Ј.Штрауса са улогом Алфреда, као и главна мушка улога грофа Алмавиве у опери „Севиљски берберин“ Г.Росиниа.

Тренутно ради на Факултету уметности у Нишу као доцент на катедри за соло-певање.

Поред педагошког рада активно се бави концертним активностима.

 

 

 

Joomla templates by Joomlashine