Диригент: Зоран Станисављевић

Клавир: Јована Стојановић

Виолина: Ивана Аћимоски-Жикић

Зоран Станисављевић

 

Зоран Станисављевић, ванредни професор на Факултету Уметности у Нишу, дипломирао је дириговање 2001. године на Факултету Уметности у Приштини у класи проф. Јована Шајновића, а 2006. магистрирао на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Даринке Матић - Маровић и проф. Јована Шајновића. Радио је као асистент диригента Академског хора СКЦ-а Универзитета у Нишу ( 1999 - 2004), а од 2012 постаје диригент и уметнички руководилац овог хора. Основао је је Женски хор СКЦ-а у Нишу 2004 године и са њим радио до 2012. године. Са овим ансамблима је наступао у Републици Српској, Словенији, Македонији, Бугарској, Грчкој, Русији, Белорусији, Шпанији, Италији, Аустрији. Током сезоне 2002-2003 био је ангажован као асистент диригента Нишког симфонијског оркестра. Од новембра 2012. године ангажован је као диригент Нишког симфонијског оркестра. Поред Нишког симфонијског оркестра наступао је и са симфонијским оркестром ВС Станислав Бинички - Београд, Камерним оркестром Аморосо - Лесковац, оркестром Факултета уметности у Нишу , оркестром СКЦ-а Ниш, Камерним оркестром Империо у чијем је оснивању 2010. године учествовао и Камерним оркестром Нова музика из Ниша са којим има и објављен ЦД.

Освојио је бројна признања и награде од којих треба споменути: Златну медаљу у категорији женских хорова на Међународном такмичењу хорова 2007. године у Бјељини, Република Српска, награду за Најбоље изведен програм у целини на ИХС 2008.године у Нишу, најбољи хор у категорији женских хорова на Интернационалном такмичењу хорова у Марибору, Словенија 2011. године, две награде Војислав Илић у категорији великих хорова и диригената на фестивалу Хорови међу фрескама 2013. године.

На хорској недељи Европске асоцијације хорова 2010. године у Нишу био је Вокални педагог Еуро хора.

У оквиру међународних пројеката остварио је успешну сарадњу са хором „24“ из Јорка, Велика Британија и хором Новог Бугарског Универзитета из Софије, Бугарска.

Члан је стручних жирија на бројним фестивалима у земљи. Сарађивао са Народним Позориштем у Нишу и учествовао са хором у неколико филмских пројеката.

Члан је Уметничког савета Интернационалних Хорских Свечаности у Нишу у периоду од 2004. до 2010. године.

Остварио сарадњу са значајним солистима из земље и иностранства.


 Ивана Аћимоски-Жикић

Ивана Аћимоски-Жикић рођена је у Нишу . У нижој музичкој школи била је у класи проф. Огњана Рилака . Средњу школу ''Корнелије Станковић'' у Београду завршила је 1985.год. у класи проф. Драгана Јовановића . Основне и магистарске студије на ФМУ у Београду завршила је у класи ред. проф. Ферн Рашкoвић. Асистент при њеној класи на ФМУ постала је 1993. год. Од 1996.-2009. год. била је доцент , а од 2009. је у звању ванредног професора. Дуги низ година била је ангажована на Факултету уметности у Нишу .Од самог оснивања , ментор је у Одељењу за таленте при музичкој школи ''Коста Манојловић'' у Земуну ,које прати рад младих талентованих виолиниста. Oд 1994. дo 2000. год. деловала је као члан БГО ''Душан Сковран'', са којим је имала низ солистичких наступа.

Током школовања је добијала највиша Републичких и Савезних признања, као и награде из Фондова ФМУ (М.Жежељ, М.Михајловић, М.Драгутиновић). Била је стипендиста Иве Погорелића и САНУ. Представљала је ФМУ на концертима и фестивалима у земљи и иностранству.

Као солиста, учествовала је на угледним фестивалима: Вилијам Волтон (Италија), Охридско лето, НИМУС, Скопско лето, Међународна музичка Академија у Хенефу(Немачка), Сомборске музичке свечаности, Земунске музичке вечери, Сарајевска Зима.

Поред реситала у земљи и иностранству имала је прилике да сарађује са престижним оркестрима ( Београдском филхармонијом, РТВ Сарајево, Нишким симфонијским оркестром, БГО ,,Душан Сковран'', Домом Војске, Камерним оркестрима ''Аморозо'' , Келнским ансамблом ''Феникс'', Камерним оркестром Факултета уметности у Нишу) и еминентним диригентима.

У оквиру Националне концертне сезоне 2008. год. одржала је низ реситала са Александром Сердаром и Наталијом Малденовић.

На свечаном концерту затварања Фестивала Вилијам Волтон у Италији, 2010. год. наступила је као солиста са Камерним оркестром ФУ из Ниша.

Снимила је CD у продукцији „Valve Hearts” из Немачке,као и за потребе РТВ Београд, Скпоље, Загреб , Беч, Нови Сад, Женева, Сарајево итд.

Одржала је низ концерата у Немачкој,Швајцарској, Француској, Шпанији, Грчкој, Енглеској, Кини, Бугарској, Мађарској, Македонији, Хрватској итд.


Јована Стојановић

Јована Стојановић рођена је 1981.године у Нишу.

Нижу и средњу музичку школу завршила је у Нишу у класи професора Боривоја Младеновића.Као ученик Музичке школе "Др.Војислав Вучковић"освојила је велики број значајних награда на републичким и савезним такмичењима.

Уписала је Академију уметности у Новом Саду код признатог педагога проф.Светлане Богино,у чијој класи је и дипломирала са највишом оценом.Учесница је многобројних курсева"Мастер цласс" наших еминентних педагога.

2005.године одржала је успешан солистички концерт у сали Симфонијског оркестра у Нишу.

Ради даљег усавршавања,уписује специјалистичке студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф.Александра Сердара.

Као дугогодишњи члан,певач и корепетитор,Женског хора и Академског хора СКЦ-а у Нишу,наступала је у многим земљама европе.

Од 2007.године ради у Музичкој школи у Нишу као професор клавира.Наступала је на концертима професора Музичке школе као солиста и у камерним саставима.

Са великом посвећеношћу и преданим радом,своје знање и велику љубав према музици преноси млађим генерацијама.

Joomla templates by Joomlashine