Диригент: Милена Ињац

Програм: Ф. Делиус, Ј. Хајдн, Ј. Брамс

Клавир: Андреј Цинцаревић

Виолина: Душан Панајотовић

 


 

 

Милена Ињац - Диригент

 

МР МИЛЕНА ИЊАЦ (1969), дипломирала дириговање 1992. године на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Станка Шепића. Магистрирала је на истом факултету 1996. године у класи проф. Даринке Матић-Маровић. Усавршавала се код Младена Јагушта, Салвадора Мас Конде (Шпанија) на мастекласу у Бечу, Петера Етвоша (Немачка) и Јорма Пануле (Финска) на мастеркласу у Сомбатеју, Мадјарска. Освојила је прву награду на 3.Интернационалном фестивалу “Свет музике” у Италији диригујући камерним саставом Нишког симфонијског оркестра.

Наступала је са Београдском Филхармонијом, Опером Народног позоришта у Београду, Симфонијским оркестром РТС, “Станислав Бинички” Симфонијским оркестаром ВЈ, Нишким симфонијским оркестром, Црногорским симфонијским оркестром, Сарајевском филхармонијом, Македонском Филхармонијом, Опером Македонског националног театра, Саварија симфонијским оркестром (Мадјарска), Пловдивском, Видинском, Шуменском и Врачанском државном филхармонијом у Бугарској, Ст.Олбан симфонијским оркестром у Великој Британији, Националним симфонијским омладинским оркестром “Hose Artigas” у Монтевидеу (Уругвај) где је одрзала и мастерклас за младе диригенте 2010, као и Националним симфонијским омладинским оркестром El Salvadora (Сан Салвадор) 2011. и 2012. године, где је осим мастер класа одржала и више концерта у Театро Национал и Театро Пресиденте. Као уметнички директор и диригент, са Академским камерним оркестром СКЦ-а Ниш, гостовала је на фестивалима у Шведској, Грчкој, Аустрији, Бугарској, Италији и Шпанији. Дириговала је светску премијеру савремене опере на затварању Фестивала “Progetto Musica 2004” у Риму, Италија, а од значајних гостовања треба поменути и извођење Моцартовог Реквијема са солистима, хором и оркестром Софијске филхармоније у Сала Балгариа у Софији, јуна 2011. Остварила је трајне снимке за потребе радија и ТВ у земљи и иностранству.

Добитник је “Златне значке” 20. Интернационалних хорских свечаности у Нишу, престижне награде Фестивала, 2002. Ради као ванредни професор предмета Оркестар на Факултету уметности, Универзитета у Нишу и диригент је камерног оркестра “Concertante” Факултета уметности са којима је концертирала у градовима региона и на фестивалима у Грчкој 2009., Италији 2010. (по позиву Фондације Вилијем Волтон), као и на Еурооркестар фестивалу у Москви, априла 2012. године. Тренутно је на доктроским студијама из дириговања на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. емеритуса Даринке Матић-Маровић. Била је диригент Интернационалног симфонијског оркестра, централног догадјаја 29. Интернационалног Фестивала Оркестара у Мурсији, Шпанија 2010. године и диригент Интернационалног оркестра на Еурооркестар фестивалу у Москви, априла 2012.године.


 

Андреј Цинцаревић

 

Андреј Цинцаревић је рођен 30.октобра.1993. године у Нишу. Од најранијег доба активно пева у дечијем хору ,,Бранко”. Свој први солистички певачки наступ имао је са непуне четири године. Од тада до данас редовни је члан прво дечијег а потом стандардног ансамбла хора са којим је пропутовао 25 држава света концертрирајући као певач, солиста и композитор. Децембра месеца 2015 године наступао је као солиста са хором ,,Collegium musicum”.

Нижу и средњу музичку школу завршио је у Нишу, одсек клавир у класи професорке Мирјане Младеновић. Више пута у току школовања похађао је часове код професорке Светлане Коруновић. Неколико пута је био полазник семинара код професора Бориса Краљевића.

Данас је на четвртој години основних студија факултета музичких уметности у Београду у класи професорке Маје Рајковић. Добитник је многих награда од којих су најзначајније III награда на фестивалу пијанизма у Сремској Митровици, II награда на другом интернационалном музичком такмичењу Слобомир у Бијељини, II награда на међународном фестивалу младих пијаниста у Шабцу и I награда на међународном пијанистичком такмичењу Бањалучки бијенале 2012.године. Аутор је неколико десетина аранжмана као и композиције ,,Царица тишине”.


 Душан Панајотовић


Душан Панајотовић је рођен у Књажевцу 1992. где стиче основно музичко образовање у школи "Предраг Милошевић" у класи проф. Огњана Рилака. Затим у Нишу средње музичко образовање у музичкој гимназији "Војислав Вучковић" у класи проф. Зорице Илић, а матурирао у класи проф. Марка Костића.

Факултет музичке уметности у Београду уписује 2010. у класи ред. проф. Гордане Матијевић- Недељковић где завршава основне академске и мастер студије. Тренутно је на првој години докторских студија у истој класи на смеру извођачке уметности, одсек виолина. Током школовања освајао је многобројне награде и признања од којих се издвајају: добитник награде "YAMAHA", прва награда на Међународном такмичењу "Summit music Festival" у Шпанији (2013), добитник наградe за најбољи постигнут успех на гудачкој катедри (2011/2012) из фонда "Миодраг Мaцић- Мишо", добитник наградe за најбољи постигнут успех на гудачкој катедри концертантног смера (2012/2013) из фонда "Мери Жежељ- Мајер", добитник наградe за најбољи дипломски испит (2014) из фонда "Мeри Драгутиновић", три пута добитник прве награде на Међународном такмичењу гудачa у Нишу (2005, 2007, 2009), прва награда на Републичком такмичењу у Београду (2008), прва награда и лауреат музичког фестивала у Лазаревцу (2008), прва награда на 47. Фестивалу музичких и балетских школа Србије у Чачку, прва награда на такмичењу музичких школа (2002 у Кладову, 2003. у Доњем Милановцу, 2004. године у Књажевцу, 2005 у Мајданпеку где је понео ласкаву титулу лауреат такмичења), прва награда као инструменталне трио на Фестивалу музичких и балетских школа Србије у Бачкој Тополи (2004), добитник повеље "Нова Млада Нишка Елита" коју додељује Ротари клуб "Константин Велики Ниш", након освајања прве награде на републичком такмичењу у Београду (2008), награде за посвећеност и достигнућа у школи од стране града Ниша (2007/2008, 2008/2009), добитник награде "Доситеј Обрадовић" за освајање награде на републичком такмичењу. Учествовао је kao солиста на многобројним музичким фестивалима од којих се издвајају: "БЕМУС" музички фестивал у Београду (2015).

У сарадњи Гварнеријусa и БЕМУС- a, "NEISUONI DEILUOGHI" у Италији (2013) итд. Наступао је као солиста са оркестром "Summit music Festival" у Шпанији, са оркестром "БГО Душан Сковран" у великој дворани "З. И. М. Kоларца", са средњошколским оркестром "Војислава Вучковића" у дворани Нишког симфонијског оркестра у Нишу итд. Наступао је као солиста у многим културним центрима и културним дворанама у Београду као што су: Центaр лепих уметности Јована Колунџије "Гварнеријус", галеријa "САНУ", галеријa "З. И. М. Kоларца", великa дворанa "З. И. М. Коларца", свечанa салa Скупштинe града Београда, Етнографски музеј, "Артгет", "СКЦ", кућa "Ђуре Јакшића", основна музичкa школa "Владимира Ђорђевића", музичкa школa "Корнелије Станковића" итд. У сарадњи Гварнеријусa и Белгијскe амбасаде учествовао на добротворном концерту "BELhospice" који је одржан у резиденцији белгијског амбасадора. Наступао је у сали Берлинске филхармоније, као члан првих виолина "Deutsch-Skandinavisches Orchestra" и као концертмајстор "Young Euro Classic Orchestra" под руководством Лиана Исакадзе у сали "Berlin Konzerthaus". Усавршавао код Хагаиа Шахама, Стефана Миленковића, Олега Покхановског, Лиане Исакадзе, Илијe Маринковићa, Иванe Аћимоскe- Жикић, итд. Такође се усавршавао на једном од највећих музичких фестивала у Европи "ISA- music Festival " у Бечу за који је добио пуну стипендију (2014).

Joomla templates by Joomlashine