Стефан Сретић, МАС (мастер академске студије)

Класа: Александар Сердар, ред. проф.

С. Рахмањинов - Концерт бр. 2, ц-мол, оп.18, И став

Димитрије Мандић, IV година Класа: Мина Менделсон, ванр. проф. Ф. Менделсон – Концерт е-молл, оп.64, И став

Никола Ђорђевић, III година

 

Класа: Милош Јањић, ван. проф.

Ј. Родриго - Арањуез ИИ став

Немања Егерић, МАС

Класа: Миша Дацић, гост. проф.

М. де Фаља - Ноћи у шпанским вртовима, И став

Ђорђе Милановић, IV година

Класа: Весна Рилак Станимировић, ванр. проф.

А. Пијацола: Гранд Танго

пауза

Марко Милисављевић, IV година

Класа: Александра Ристић, ред. проф.

В. А. Моцарт - Фигарова женидба, арија грофа Ведро ментр`ио соспиро

Тијана Јовев, IV година

Класа: Анђела Братић, ванр. проф.

В. А. Моцарт - Концерт бр. 1, Г-дур, И став

Сава Павлић, II година

Класа: Љубинко Лазић, ванр. проф.

Г. Ботесини - Фантасиа Беатрицхе ди Тенда

Брана Бајовић, IV година

Класа: Александра Ристић, ред. проф.

Ц. Гоунод - Ромео и Јулија, арија Јулије (Је веуx вивре)

Владимир Динић, II година

Класа: Милош Мијатовић, доц.

Ц. М. фон Вебер - Концерт за кларинет и орк. бр.2 у Ес-дуру Оп.74, И став

Никола Микић, апсолвент

Класа: Катарина Симоновић Иванковић, доц.

Г. Бизе - Кармен арија Тореадора (Вотре траст, је пеуx воус ле рендер)

 

БИОГРАФИЈЕ

Зоран Станисављевић,

 

ванредни професор на Факултету Уметности у Нишу, дипломирао је дириговање 2001. године на Факултету Уметности у Приштини у класи проф. Јована Шајновића, а 2006. магистрирао на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Даринке Матић - Маровић и проф. Јована Шајновића. Радио је као асистент диригента Академског хора СКЦ-а Универзитета у Нишу ( 1999 - 2004), а од 2012 постаје диригент и уметнички руководилац овог хора. Основао је је Женски хор СКЦ-а у Нишу 2004 године и са њим радио до 2012. године. Са овим ансамблима је наступао у Републици Српској, Словенији, Македонији, Бугарској, Грчкој, Русији, Белорусији, Шпанији, Италији, Аустрији. Током сезоне 2002-2003 био је ангажован као асистент диригента Нишког симфонијског оркестра. Од новембра 2012. године ангажован је као диригент Нишког симфонијског оркестра. Поред Нишког симфонијског оркестра наступао је и са симфонијским оркестром ВС Станислав Бинички - Београд, Камерним оркестром Аморосо - Лесковац, оркестром Факултета уметности у Нишу , оркестром СКЦ-а Ниш, Камерним оркестром Империо у чијем је оснивању 2010. године учествовао и Камерним оркестром Нова музика из Ниша са којим има и објављен ЦД.

Освојио је бројна признања и награде од којих треба споменути: Златну медаљу у категорији женских хорова на Међународном такмичењу хорова 2007. године у Бјељини, Република Српска, награду за Најбоље изведен програм у целини на ИХС 2008.године у Нишу, најбољи хор у категорији женских хорова на Интернационалном такмичењу хорова у Марибору, Словенија 2011. године, две награде Војислав Илић у категорији великих хорова и диригената на фестивалу Хорови међу фрескама 2013. године.

На хорској недељи Европске асоцијације хорова 2010. године у Нишу био је Вокални педагог Еуро хора.

У оквиру међународних пројеката остварио је успешну сарадњу са хором „24“ из Јорка, Велика Британија и хором Новог Бугарског Универзитета из Софије, Бугарска.

Члан је стручних жирија на бројним фестивалима у земљи. Сарађивао са Народним Позориштем у Нишу и учествовао са хором у неколико филмских пројеката.

Члан је Уметничког савета Интернационалних Хорских Свечаности у Нишу у периоду од 2004. до 2010. године.

Остварио сарадњу са значајним солистима из земље и иностранства.

Стефан Сретић је рођен 1993. године у Нишу. Нижу и средњу музичку школу завршава у класи професора Сузане Новаковић. Са 17 година уписује основне академске студије на Факултету уметности у Нишу, у класи еминентног педагога и пијанисте професора Александра Сердара, где је 2014. године и дипломирао, а сада је студент мастер академских студија. Освајач је многобројних награда на Републичким и Међународним такмичењима у дисциплини клавир-соло, међу којима су најзначајније: И награде на Републичким такмичењима у Београду: 2001. (100 поена), 2003, 2005. (100 поена, Лауреат), 2009. године; И награде на Међународним такмичењима у Нишу: 2002, 2004, 2006, 2008. године (Лауреат); И награда, 100 поена и назив Лауреат на Међународном такмичењу "Градус ад Парнассум" у Крагујевцу 2005. године. Осваја запажене резултате и на подручју камерне музике.Учествовао је на Мастер Цласс семинарима професора Светлане Коруновић и професора Бориса Краљевића. Године 2005. свира на концерту на Коларцу као Лауреат Републичког такмичења. Године 2006. Наступио је на на Првом Краљевском концерту у Белом Двору, где добија диплому за уметничко достигнуће и исказани музички таленат. Наступа на концертима у Македонији (Битољ, Штип, Скопље) 2008. године. Исте године наступа на Педагошким концертима у пратњи Нишког Симфонијског оркестра. Наступа на јубиларним 40. Нишким музичким свечаностима 2014. године. Био је дугогодишњи стипендиста града Ниша као ученик ниже и средње музичке школе. Добитник је новчане награде из Фондације "Света Петка" за постигнуте резултате на домаћим и међународним такмичењима 2007. године. Исте године добија и стипендију АРТ фондације и Дуванске индустрије Ниш. Од града Ниша добија новчану награду као најбољи студент у 2013. години Факултета уметности Универзитета у Нишу за изузетан успех у току студија. Прошлогодишњи је и овогодишњи добитник Доситејеве стипендије за најбоље студенте.

Димитрије Мандић рођен је 1993. године у Нишу. Са шест година је уписао Музичку школу у Нишу, и дипломирао 2011. године у класи проф. Браниславе Петровић-Марковић. Са седамнаест година је уписао Факултет уметности у Нишу, где је тренутно студент ИВ године основних академских студија на одсеку виолина, у класи проф. др Мине Менделсон. Добитник је ИИ награде на В међународном такмичењу гудача у Нишу 2011. године, као и ИИ-1 награде на ВИИ међународном такмичењу гудача у Нишу 2015. године. Као члан Оркестра Факултета уметности у Нишу учествовао је у извођењу оперете "Слепи миш", ИX симфоније Лудвига ван Бетовена поводом прославе 1700 година Миланског едикта, музике за краткометражни филм "Жена у црвеном - арија морског коњића", као и других значајних пројеката. Изванредне резултате (И и ИИИ место) постигао је на Турниру музичких вештина у Београду 2012. и 2013. године, а такође је био и учесник музичког програма Нишвилле Јазз Фестивала 2013. и 2014. године.

Никола Ђорђевић рођен је 1994. године у Нишу. Нижу и средњу музичку школу завршио је у класи професора Марка Лазаревића, а тренутно је студент треће године на Факултету уметности у Нишу у класи професора Милоша Јањића. Током свог досадашњег школовања усавршавао се на мајсторским курсевима код еминентних светских гитариста.

Од бројних међународних такмичења у Србији освојио је следеће награде:

- Други међународни фестивал гитаре ''Златна нота'' у Доњем Милановцу (2007. год.) - лауреат

- Наиссус Гуитар Фестивал у Нишу (2008, 2013. год.) - лауреат

- Дванаести интернационални фестивал гитаре у Лесковцу (2013. год.) - прва награда

- Четрнаести Гуитар Арт Фестивал у Београду (2013. год.) - друго место

- Пети интернационални фестивал гитаре ''Тремоло'' у Скопљу (2014. год.) – друго место

Никола је до сад наступио у бројним концертним салама. Одржао је концерте у Нишу и Лесковцу не само као солиста, већ и као члан дуа, као и солистички концерт у Новом саду на Војвођанском Фестивалу гитаре 2014. године. Наступио је и на отварању интернационалног фестирала гитаре "Академик Марин Големинов" у Ћустендилу, Бугарска.

Немања Егерић рођен је у Краљеву 1991. године. Нижу музичку школу „Корнелије Станковић“ завршио је у Трстенику , а средњу музичку школу „Стеван Мокрањац“ завршио у Краљеву у класи проф. Иве Беочанин. Од 2010. године студира у Нишу на Факултету уметности у класи проф. Драгослава Аћимовића. Од 2014. године је студент проф. Мирослава Дацића, у чијој класи је тренутно студент на мастер академским студијама.

Током школовања учествовао је на такмичењима где је освајао бројне награде: Треће место на конкурсу за стваралаштво Александар Шаца Путник (Краљево, 2008. године), Друго место на конкурсу за стваралаштво Александар Шаца Путник (Краљево, 2010. год.), Лауреат такмичења младих композитора Плаy тхе соунд (Београд, 2010. год.), Трећа награда на такмичењу пијаниста Даворин Јенко (Београд, 2015. год.), Друга награда на међународном такмичењу Михаило Вукдраговић (Шабац, 2015. год.), Друга награда на међународном такмичењу младих пијаниста Војислав Вучковић (Београд, 2015. год.).

Усавршавао се на мајсторским курсевима код Арбо Валдме и Милоша Михајловића.

Од 2014. године ради у нижој музичкој школи „Корнелије Станковић“ у Трстенику као наставник клавира.

Ђорђе Миланови ћ завршио је средњу музичку школу “Др Милоје Милојевић” у Крагујевцу, одсек виола, у класи професора Ивана Бркића. Већ од четврте године наступао је на великим националним музичким фестивалима за децу и на њима постизао одличне резултате.Певао је песме које је на стихове познатих дечијих песника, компоновао Јован Адамов. Од малих ногу наступа пред препуним дворанама “Сава центра” , “Дома синдиката” , “Српског народног позоришта”, “Спенса”. Као петогодишњак постаје полазник специјалне школе за музичке таленте “Хореум Марги” у Ћуприји, одсек виолина, у класи професора Владимира Бобића. Одлично је напредовао у музичком образовању и постизао запажене резултате на такмичењима из солфеђа и виоле. Био је и полазник летње Интернационалне музичке академије у Ленку-Швајцарска, у класи професорке Силвије Симионеску. Од 2012. године студент је Факултета уметности у Нишу у класи професорке Весне Рилак Станимировић. Активно учествује у пројектима Факултета уметности у Нишу.

Марко Милисављевић (бас-баритон), рођен 1992. у Књажевцу, своје музичко образовање започиње у основној музичкој школи "Предраг Милошевић" у родном граду где завршава одсек клавир у класи проф. Зорана Јеленковића. Соло певањем почиње да се бави од средње школе коју завршава у Нишу у класи проф. Аните Ферлеж- Ераковић као ђак генерације. Тренутно је студент четврте године Факултета уметности у Нишу на одсеку соло певање у класи проф. мр Александре Ристић.

За време школовања учествовао је на многим фестивалима и такмичењима на којима је освојио бројне награде: две прве награде на такмичењу "Лазар Јовановић" у Београду, прва награда и лауреат такмичења "Српска соло песма" у Младеновцу, две прве награде као и специјална награда за најлепши мушки глас на такмичењу "Бруна Шпилер" у Херцег Новом. Добитник је и похвалнице Његовог краљевског височанства, принца Александра ИИ Карађорђевића као и награде Ротари клуба. Прошлог лета похађао је интернационални оперски курс у Беескоw-у (Немачка) код проф. Снежане Брзаковић и проф. Петера Маус-а (Универзитет уметности у Берлину), који је био део награде са такмичења "Бруна Шпилер". Свој оперски деби имао је тумачећи насловну улогу у Штраусовој оперети "Слепи миш" у Народном позоришту у Нишу. Тумачио је још и лик Дон Базилија из Росинијеве опере "Севиљски берберин".

Тијана Јовев завршила је средњу музичку школу “Др Војислав Вучковић” у Београду у класи проф. Јелене Шпановић. Учествовала је на бројним такмичењима и освајала награде, од којих је најзначајнија прва награда – лауреат на међународном такмичењу у Вербњи (Италија) 2010. Тренутно је студент ИВ године Факултета уметности у Нишу у класи ванредног професора мр Анђеле Братић. Као студент прве године 2011. Године, наступала је као солиста са Нишким Симфонијским оркестром. Похађала је курсеве многих еминентних професора као што су Љубиша Јовановић, Миомир Симоновиц, Дејан Гаврић и Петар-Лукас Граф.

Сава Павлић (1992), родјен у Сремској Митровици где завршава нижу и средњу музичку школу ‘Петар Кранчевић’, одсек - тамбура. Контрабас почиње да свира 2011 године код професора Љубинка Лазића. Исте године уписује Факултет музичке уметности у Београду. Наредне године на Фестивалу Гудача у Сремској Митровици ( Стринг фест 2012 ) осваја другу награду као и на Медјународном такмицењу гудача у Нишу 2015. године. Био је члан оркестра музичара из целог света у оквиру Вагнерових дана у Бајројту (Немачка) и са истим оркестом наступио као водја контрабаса у Бамбергу (Немачка). 2012 године уписује Хоцхсцхуле фур Мусик у Базелу ( Швајцарска) у класи професора Романа Паткола. Од 2013.године студира у Нишу, активан је члан камерног оркестра ‘Хибриди’, хонорарно сарадјује са камерним оркестром Аморосо (Лесковац) и Нишким Симфонијским Оркестром.Тренутно је на другој години студија Факултета Уметности у Нишу у класи професора Љубинка Лазића.

Брана Бајовић ( сопран) рођена је у Нишу 1991. године, где је упоредо завршавала гимназију “ Бора Станковић“, природно математички смер и средњу музичку школу у класи проф. Аните Ферлеж Ераковић. Тренутно је на ИВ години основних академских студија у класи проф. Александре Ристић. Током школовања добитник је многих награда на републичким и међународним такмичењима .Одржала је солистичке концерте у Нишу и Београду. Похађала је мајсторске курсеве Цлаудие Висце, Људмиле Грос Поповић и Радмиле Бакочевић. Наступала је као један од солиста у новообновљеној нишкој опери, тумачећи улогу Аделине сестре Иде балерине у оперети „Слепи миш“ која је премијерно изведена маја 2013. године у Народном позоришту у Нишу. Са улогом Берте је у опери “ Севиљски берберин” наступала у Народном позоришту у Нишу која је премијерно изведена фебруара 2015. године.

Владимир Динић рођен је 1994. године у Нишу где је започео основно музичко образовање 2002. у класи професора Витомира Митића. Још од малих ногу остварује значајне резултате на такмичењима и фестивалима и своје музичко стваралаштво обогаћује бројним јавним наступима. Основно музичко образовање 2007. године наставља у Музичкој школи „Мокрањац“ у Београду, у класи професора Александра Николића, и са успехом га завршава. У истој школи наставља и средње музичко образовање у класи професора Владимира Гурбаја са којим такође остварује резултате на такмичењима, а паралелно похађа и теоретски одсек у Музичкој школи у Нишу.

Факултет уметности у Нишу уписује 2013. године у класи професора Милоша Мијатовића. Као студент факултета бележи бројне солистичке, камерне, и оркестарске наступе.

Никола Микић је рођен 1990. године у Лесковцу, где је завршио основну и средњу музицку школу ''Станислав Бинички" у класи проф. Јелене Радосављевић. Апсолвент је Факултета уметности у Нишу, у класи мр Катарине Симоновић Иванковић. Наградјен је - ИИИ награде на XВ медјународном такмицењу "Петар Коњовиц" у Београду, ИИ награде на XИИИ, И награда на XИВ и XВ и лауреата такмицења на XВИИ медјународном такмицењу"Никола Цвејиц" у Руми и И награде на такмицењу "Лазар Јовановиц" у Београду. Од солистицких наступа се издвајају концерти са симфонијским оркестром током академског школовања, улога солисте у изводјењу ИX симфоније W.А.Мозарт-а поводом обележавања годишњице Миланског едикта, као и улога Франка у опери "Дие Фледермаус" Ј.Страусс-а. Тенутно тумаци улогу Фигара у опери "Ил Барбиере ди Сивиглиа" у оквиру репертоара ниског народног позориста.

Joomla templates by Joomlashine