Диригент: Мирослав Иваниковић

Солисти : Катарина Симоновић Иванковић - сопран

Саша Арсенков - тенор

Програм: Ј. Штраус И, Ј. Штраус ИИ, Ђ. Верди, Ђ. Пучини...

 

Мирослав Иванковић - Биографија

              Рођен у Шапцу 1979. године где је и завршио средњу музичку школу на теоретском одсеку. Факултетско образовање успешно завршио на Музичкој Академији у Источном Сарајеву (БиХ) такође на теоретском одсеку. Одсек за Оркестарско дириговање уписује 2009. године на ФМУ у Скопљу и са успехом га завршава 2013.

                На последње две године студија теоретског одсека у Сарајеву постављен је за студента демонстратора на два предмета и то на Хармонији са хармонском анализом и предмету Хор. Своје занимање за хорску музику наставља кроз рад са Црквеним хором "Слога", Старе цркве у Сарајеву и као асистент диригента Црквеног хора одсека за црквену музику и појање МА у Источном Сарајеву. По доласку у Ниш остварује трогодишњу сарадњу са ЦПД "Бранко" из Ниша као асистент диригента и корепетитор.

                Као оркестарски диригент остварио је сарадњу са Нишким симфонијским оркестром кроз припрему и реализацију педагошких концерата као и припрему концерата из програма овог оркестра. Самостално се нишкој публици представио кроз организацију и реализацију пројекта "260, Мали јубилеј великог Баха" кроз који је нишкој публици представљено стваралаштво овог композитора преко три његове кантате које нису никад извођене у Нишу.


 

Катарина Симоновић Иванковић - СОПРАН

Рођена је у Нишу где је завршила нижу и средњу музичку школу "Др Војислав Вучковић" (одсек соло певање) у класи проф. Гордане Милошевић. Своје школовање наставља на Музичкој Академији у И. Сарајеву, Република Српска (БиХ), на одсеку за соло певање. Дипломирала је 2003. а магистрирала 2006. на истој Академији у класи проф. Радмиле Бакочевић. Стручно се усавршавала и код еминентних педагога соло певања: Александре Ивановић, Бисерке Цвејић и Оливере Миљаковић. Остварила је многобројне солистичке концерте - реситале у земљи и иностранству од којих треба издвојити солистички концерт 2010. год. у Задужбини Илије М. Коларца у Београду.

Наступала је у опери "На уранку" Станислава Биничког, са улогом Станке, у комичној опери "Телефон" Ђан Карла Менотија са улогом Луси у Београду и Нишу и оперети "Слепи миш" Јохана Штрауса са улогом Аделе у Народном позоришту у Нишу, концертна сезона 2013./2014. Наступала је као камерни музичар и као солиста са хоровима. На такмичењима и фестивалима са хоровима из Сарајева и Ниша имала је наступе у Србији, БиХ, Грчкој, Шведској, Италији, САД, Канади и Русији. Успешно је сарађивала са хором и оркестром ФУ из Ниша, Нишким Симфонијским Оркестром, оркестром Константинус и оркестром "Цврчанин" из Краљева изводећи вокално-инструментала дела. Сарађивала је са диригентима: Иваном Мировић, Зораном Станисављевићем, Мирославом Иванковићем, Чедомиром Попадићем, Миленом Ињац, Свиленом Симеoновим, Сузаном Костић и Дејаном Савићем. Ради на Факултету Уметности у Нишу као доцент на Катедри за соло певање.


 

Саша Арсенков - тенор 

 

мр Саша Арсенков - тенор – рођен у Нишу, дипломирао соло певање у класи ред. проф. Радмиле Бакочевић у Сарајеву, затим постдипломске ( магистарске ) студије соло певања завршава у класи ред. проф. Радмиле Бакочевић на истом факултету. У току студија осваја већи број награда на такмичењима у земљи и иностранству. Потом активно учествује и успешно завршава „master class“ проф. Оливере Миљаковић у Бечу.

Сарађује са Народним позориштем у Сарајеву, чији постаје члан и добија улоге у операма : “Бал под маскама” Г.Верди ; “Хасанагиница”Асим Хорозић ; “Весела удовица” Франц Лехар ; “Реквијем” W.А.Моцарт.

У Нишу по повратку са студија, сарађује са црквеним хором “Бранко” као солиста где се представио публици Италије, Америке ,Канаде, Грчке и Русије.

Као солиста мр Саша Арсенков сарађује са диригентима: Сузаном Костић, Иваном Мировић, Дејаном Савићем, Миленом Ињац и изводи бројна вокално-инструментална делаод којих треба издвојити:„Вокалноa синфонијa“ Димитрија Бужаровског, „Свадба“ И.Стравински, “9. Бетовенова симфонија“ и премијерно извођење оперете „Слепи миш“ Ј.Штрауса са улогом Алфреда, као и главна мушка улога грофа Алмавиве у опери „Севиљски берберин“ Г.Росиниа.

Тренутно ради на Факултету уметности у Нишу као доцент на катедри за соло-певање.

Поред педагошког рада активно се бави концертним активностима.

 

Joomla templates by Joomlashine